SUPERFYS

Svenska Bilsportförbundet, RF och Idrottslyftet

 

TRÄNA SOM EN F1-FÖRARE

Två formel 1 förare i press-up tävling

Här är ett bevis på hur starka och uthålliga formel 1 förare kan vara.

Här finner du tips och råd för din träning...

Gör din träning roligare genom att variera din träning. Fler tips hittar du här.

Tidig allsidig träning definieras som deltagandet i en mängd olika idrotter eller aktiviteter, som i sin tur leder till att den idrottande utvecklar mångsidiga fysiska, psykiska och sociala färdigheter. Under de tidiga åren som barn växer och mognar så kan allsidig träning stimulera både de allmänna fysiska och kognitiva anpassningarna, som ligger till grund för de speciella fysiska och kognitiva förmågor som behövs för idrottslig framgång senare i livet. Även om barnen sedan väljer att lämna den organiserade idrotten kommer de färdigheter de tillägnat sig under de tidiga åren att tjäna dem i deras eventuella framtida motionsvanor. Det allsidiga angreppssättet fokuserar på glädje och variation i en rad lekfulla varianter på olika idrotter under de tidiga barndomsåren, och ju mer fysisk aktivitet som barn engagerar sig i, desto bättre.

Packlista.

Gör din träning roligare genom att inte glöma något.

Det är alltid lätt att glöma något när man ska packa en väska. Jag är ofta ute och reser under veckorna. Då är det viktigt att jag inte glömmer något eftersom jag har flera mil hem. Jag gör alltid en packningslista vilket gör att jag oftast inte glömmer något.

 

Jag har gjort en lista som ni kan följa för att underlätta packningen hemma. Detta är också ett bra sätt att ta ansvar. För att bli en Stor idrottare krävs ett stort ansvar.

 

Här finner du packningslistan.

Projektets mål

Sammtidigt som de fysiska kraven ökar i alla sporter, rör sig dagens ungdomar allt mindre. Nedan ser du projektets huvudsakliga mål:

Att bidra till utvecklingen av bilsportungdomars körskicklighet och fysiska hälsa.

Att erbjuda alla ungdomar inom sporten möjligheten att bygga upp sin grundfysik och utveckla specifika formågor i den ålder det görs bäst.

Att förbereda unga förare för en eventuell elitsatsning eller ett långt och aktivt liv.

TRÄNINGSPROGRAM

 

Träningsprogram 1

klicka här

 

Träningsprogram 2

klicka här

 

Träningsprogram 3

klicka här

 

Träningsprogram 4

klicka här

 

Träningsprogram 5

 

Träningsprogram 6

klicka här

 

Träningsprogram 7

klicka här

 

Träningsprogram 8

klicka här

 

Träningsprogram 9

klicka här

 

Träningsprogram 10

klicka här